Skip to main content

Creëer een moment van samenzijn met onze vegan kaasfondue

Als wij aan kaasfondue denken, denken wij aan een koude winterdag. Buiten is het al donker, de kaarsjes staan aan en met familie en vrienden om de tafel heen verzameld. Een moment om van elkaar te genieten onder het genot van een heerlijk glas wijn en… kaasfondue! 

Het leuke aan kaasfondue is dat er ontzettend veel diverse dip mogelijkheden zijn. 

Daarom hebben we voor jullie onze vegan kaasfondue tips opgeschreven, waar je lekker mee kan variëren. Wat extra inspiratie om de avond nog meer tot een succes te maken. De tips verschillen van makkelijk en weinig werk tot iets uitdagender en creatiever.

Koolhydraten

Wat eigenlijk altijd aanslaat bij de kaasfondue zijn koolhydraatrijke producten. Heerlijk om in de kaas te dippen en kan ook goed gecombineerd worden met de geblancheerde groenten. Prik ze beide samen aan je stokje en dippen maar!

 • Blokjes robuust zuurdesem (stok)brood
 • Gekookte of gebakken aardappelpartjes
 • Gekookte pasta (bijvoorbeeld penne of fusili)
 • Gekookte ravioli
 • Soepstengels
 • Nacho’s
gesmolten bergen vegan kaasfondue

Geblancheerde groente

Rauwe groente vinden we eigenlijk iets te hard voor in de kaasfondue, maar gekookte groente weer te zacht. Gelukkig bestaat blancheren. Zorg dat je een pan kokend water op het vuur hebt staan, los hier een schep zout in op, stop hier vervolgens de gesneden groenten in en laat niet langer dan 3 minuten in het water. Giet het vervolgens af en spoel af met koud water. We garanderen: een supergezonde en lekkere dip.

 • Broccoliroosjes
 • Romanescoroosjes (in de zomer)
 • Bloemkoolroosjes
 • Haricoverts 
 • Spruitjes

Rauwe groente

Niet alle groente hoeft geblancheerd te worden naar onze mening. Als je iets sneller wilt zijn, zijn de volgende groenten net zo geschikt om rauw te dippen. Rauwe groenten geven een frisse noot aan de kaasfondue.

 • Wortelreepjes
 • Paprikareepjes
 • Komkommerplakjes
 • Witlofblaadjes
 • Cherrytomaatjes
 • Venkelreepjes
 • Bleekselderijstukjes
 • Halve uienringen

Fruit

Naast dat kaas goed combineert met hartige dips, is onze vegan kaasfondue ook ontzettend lekker in combinatie met zoete ingrediënten. Een goede toevoeging die je zeker niet mag missen.

 • Ananasblokjes
 • Plakjes banaan
 • Peren partjes
 • Appelpartjes
 • Druiven zowel wit als blauw
 • Dadels
 • Vijgen

Bakken/grillen/roosteren

Als je iets meer tijd hebt kan je ook verschillende ingrediënten bakken. 

 • Watermeloen steak Snij de watermeloen in plakken en verwijder de schil. Smeer de plakken in met een mengsel van 2 el agavesiroop en een scheutje olijfolie. Bak de plakken watermeloen in een grill op hoog vuur, 2 tot 3 minuten bakken aan beide kanten. Snij vervolgens de plakken in blokjes en dip ze in de kaasfondue.
 • Champignons Maak de champignons schoon en snij ze vervolgens in parten. Bak ze in een pan en serveer bij de kaasfondue. Ook lekker op champignons of oesterzwammen te roosteren in de oven.
 • Vegan balletjes Deze kun je kant en klaar kopen, maar je kan natuurlijk ook zelf de balletjes maken om de show te stelen. Zorg in ieder geval dat je ze van te voren hebt gebakken.
  We delen graag ons favoriete recept:
 • Gegrilde olijven Verwarm de oven op 200 graden voor. Meng 200 gram olijven met 2 teentjes gehakte knoflook, een halve theelepel chilivlokken (of naar smaak), 1 theelepel zout en 1 eetlepel olijfolie. Spreid dit mengsel vervolgens uit op een bakplaat en bak voor 20 minuten bruin. Prik vervolgens aan je stokje en dip het maar in de kaasfondue.
 • Groente en fruit Ook verschillende ingrediënten die al genoemd zijn, zijn lekker om te roosteren in de oven. Bijvoorbeeld plakjes bloemkool, aardappels en peer.

Bijgerechten

Als je gaat kaasfonduen hoef je niet alleen te denken aan wat je in de kaasfondue kan dippen, maar soms is het ook lekker om een los bijgerecht erbij te serveren. Dit kan bijvoorbeeld een frisse salade zijn, geroosterde pastinaak uit de oven of je kan ook zelfgemaakte kruidenboter serveren voor op je stokbroodje. Daarnaast kan je wat bosui in ringetjes snijden om over de kaasfondue heen te strooien. Ook een beetje truffel tapenade kan lekker zijn om door de vegan kaasfondue heen te roeren of erbij te serveren als variant op de klassieke kaasfondue.

Hopelijk hebben we jullie een beetje op weg geholpen voor een heerlijk avondje vegan kaasfondue. Kies wat verschillende dips en varieer er lekker op los.

We horen graag wat jullie favoriete tip is!

Leave a Reply