Skip to main content
gefermenteerde vegan kaas

Fermentatie

Gefermenteerde vegan kaas

Voor (bijna) al onze producten is fermentatie een belangrijk onderdeel van het productieproces. Zo ook voor onze gefermenteerde vegan kaas die net als kaas van koemelk wordt gemaakt op basis van fermenten en de tijd heeft gehad om te rijpen. Als voedingsmiddelen gefermenteerd worden ontwikkelen ze een complexere smaak, verandert de structuur, worden ze langer houdbaar en beter verteerbaar.

Er zijn duizenden verschillende producten die door middel van fermentatie zijn gemaakt, zoals wijn, zuurdesembrood, kimchi, sojasaus en dus ook kaas. Voor al deze producten wordt gebruikt gemaakt van microben (bacteriën, schimmels, gisten of een combinatie daarvan) die de moleculen in het voedsel afbreken en omzetten, waardoor er nieuwe smaken ontstaan.

Wij maken onze vegan kazen het liefst zoveel mogelijk op de traditionele manier, waarbij we gebruik maken van de culturen die ook bij het produceren van de oorspronkelijke kazen worden gebruikt, en de kazen de tijd geven om te rijpen en hun smaak en structuur te ontwikkelen. Leer ook onze blog over fermentatie en onze vegan kaas.

Onze gefermenteerde vegan kaas

  • Witte bontjas vegan brie – Pre-order

    8,00